Image thumbnail

Vina

Pušipel
2020

Pušipel je sinonim za kvalitetu i prepoznatljivost te vodeća sorta međimurskog vinogorja. Pušipel je sorta koja kasno dozrijeva, ali je poznata po obilatom rodu. Od pušipela se proizvode dva osnovna stila vina. PUŠIPEL CLASSIC je lagano, svježe i pitko vino sa umjerenim alkoholima i kiselinama koje karakteriziraju herbalne i citrusne arome, mineralni tonovi te zlatno žuta boja sa zelenkastim odsjajem i PUŠIPEL PRESTIGE, predikatno vino punog skladnog tijela i jantarne boje. Prestige u izraženim tercijarnim aromama donosi mirise meda, vanilije, začina i plemenite plijesni.

Sauvignon
2019

Sauvignon je  vino podrijetlom iz jugozapadne Francuske i izrazito je cijenjen u međimurskom vinogorju. Vrlo je zahtjevna sorta kojoj je potrebno plodno tlo sa dovoljno vlage. Svojstva ovog vina uvelike ovise o položaju vinograda te o vremenskim uvjetima. Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem, guste teksture sa intenzivnim mirisom. Arome su mu voćne i cvjetne, a prevladava bazga i zelena paprika. U vrlo dobrim godinama sauvignon daje i predikatna vina sa karakterističnim tercijarnim aromama, uravnoteženo i puno tijelo te boju starog zlata do jantarne.

Pinot crni rose
2019

Pinot crni rose je sve raširenija crna sorta međimurskog vinogorja. Sortna karakteristika je slabije obojeno grožđe kojem je potrebna duža maceracija za crna vina te nekoliko kraća za rose vina. Vino odlikuje svjetlo ružičasta boja do boje lososa, blagi i ugodan voćni miris i okus. Pinot crni rose je harmoničnog tijela sa svilenkastim taninima te nekoliko nižih kiselina. Pruža blagi osjećaj slatkoće te nježne voćne arome malina, šumskog voća, jagoda i kupina.

Pinot crni
2018

Pinot crni je vrhunsko vino osebujnog karaktera. Izražena mu je tamno rubinska boja i ugodna sortna aroma dozrelog grožđa koja se tradicionalnom njegom u drvenim bačvama pretvara u raskošan bouquet. Pruža raskošne okuse i mirise jagoda, kupina, malina i višanja.

Pinot sivi
2019

Pinot sivi je suho vino, dozrijeva ranije, a ima tipične arome prosušenog voća. Značajka sorte su niže kiseline od ostalih međimurskih vina.

Silvanac zeleni
2019

Silvanac zeleni je vino zelenkasto žute boje, nježnog nenametljivog mirisa, ugodne mile arome s umjerenim kiselinama i alkoholima. Izuzetno je pogodno za vruće ljetne dane.

Pušipel xtreme
PRODANO

Pušipel Xtreme je vrhunsko suho vino koje je u kombinaciji barrique bačvi i velikih  hrastovih bačvi odležano godinu i pol. Dobiva se „sur lie“ metodom (odležava odnosno dozrijeva na talogu). Ovo se vino proizvodi uz minimalno prisustvo sumpora.

Muškat žuti
2019

Ovo vino pruža jasne i naglašene arome muškata te nikoga ne ostavlja ravnodušnim svojim naizmjenično slatkasto- kiselkastim okusom. Izvanredno paše uz sve vrste voćnih kolača i slastica.

Graševina
2019

Aroma vina je lijepo oblikovana te pruža svježe voćne note jabuke i breskve. U ustima razvija kompleksan okus, profinjen i pun, bogat ekstraktom koji završava sa karakterističnom i blagom gorčinom.

Pjenušac Stridon Brut
2018

Pjenušac je proizveden od crnog pinota klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Naglašena je cvjetno voćna aroma posebno na malinu i kupinu. Stridon brut odlikuje  lijepo i dugotrajno perlanje sa brojnim mjehurićima.

Pjenušac Polaris Brut
2018

Polaris brut je  proizveden od pušipela također klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Radi se o vrhunskom pjenušavom bijelom vinu zlatno žute boje i voćnih aroma marelice i citrusa te mirisom korice kruha. Okus je kompleksan, skladan i živahan sa lijepim i postojanim perlanjem.

Graševina ledeno vino
2012

Berba je obavljena 13. prosinca na temperaturi od -12.0 °C, a grožđe prerađeno tijekom dana na -5.0 °C.  Vino je dobiveno od smrznutih bobica grožđa ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima. Graševina ledeno vino je iznimne kakvoće, zlatno žute do jantarne boje, mirisa mednih nota, punog i bogatog okusa koji asocira na suhe marelice

Pušipel Mađerka
2019

Pušipel Mađerka je bogatije, kremoznije i kompleksnije vino kojeg odlikuje intenzivni i dugotrajni miris. Jačeg je tijela s višim alkoholima, a nižim kiselinama. Tekstura mu je uljasta i glatka, a donosi zrelije arome tropskog voća, dunja i žutog cvijeća. Pušipel Mađerka je dugotrajno i izvrsno izbalansirano vino.

Pušipel Xtreme 2
2019

Pušipel Xtreme 2 je suho i jako vino s više tanina. Boje je starog zlata, a odlikuje ga dugotrajni miris dozrelih jabuka i marelica te tropskog voća. Pušipel Xtreme 2 je gusto vino velikog potencijala.

Merlot Mađerka
2018

Merlot Mađerka je vrhunsko vino bogato alkoholom u koncentraciji od čak 13 % vol. Rubin je crvene boje sa snažnom i bogatom strukturom. Iako moćno, elegantno je skladno, a najveća mu je značajka dugotrajan i bogat okus.

Rajnski rizling
2019

Rizling rajnski je kasna sorta vina, žuto zelenkaste boje sa karakterističnim osebujnim mirisom i harmoničnim okusom. Šećeri i kiseline su u idealnom omjeru. Puni aromatski profil razvija nakon godinu dana odležavanja. Rizling rajnski je također idealna vrsta za proizvodnju predikatnih vina jer u zorenju zadržava kiseline.

Rizvanac Mlado
2020
Urbanski biser
2020
Posjetite nas u našoj vinariji te isprobajte sami kvalitetu koju nudimo!